Info

Två odlare emellan - Bäckmo & Wätterbäck

Samtal mellan två trädgårdsbloggare, Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård och Johannes Wätterbäck från Farbror Grön. Vi delar våra bästa odlingstips, dummaste misstag och lyckligaste trädgårdsminnen.
RSS Feed
2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Nov 20, 2017

”Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck” är en podcast med Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård och Johannes Wätterbäck från Farbror Grön.  Lyssna på ett samtal om vad våra trädgårdar betyder för oss och hur man odlar bananschalottenlök. Avsnittet handlar också om vårt andra gemensamma intresse - musik. www.tvaodlareemellan.se

2 Comments
 • six and a half years ago
  Daniel
  Hej, jag sitter här och lyssnar på er pod, mycket trevligt!

  Johannes när du komposterar (speciellt från egen toalett) så är det viktigt att du komposterar på rätt sätt. För att alla patogener säkert ska dö så behöver komposten nå en temperatur på mellan 55-65 grader, helst i tio sammanhängande dagar! Då dör förresten även alla ogräsfrön. När temperaturen är så hög så kräver det att man vänder högen varannan dag, annars selekterar man inte för goda organismer, och riskerar att kultivera dom dåliga.
  Kolla upp varmkompost enligt Berkleymetoden eller på mitt instagramkonto @Matskogen
  Var noga med hur ni komposterar fekalier och gödsel (viktigt)!

  Tack för er generositet och inspirerande klipp
  mvh Daniel Bävernäs
 • six and a half years ago
  Annette Westerberg
  Fantastiskt kul att höra om hur du samlar frön Johannes!
  Tycker nog inte det finns något roligare, förutom att kanske så förstås. Alla borde samla frön, inte bara för att så dem utan även för att det är så otroligt spännande. Tänk så många olika typer frön det finns; storlek, form, färg, och även sättet de sprider sig på.
  Tycker också jag får en helt annan känsla för det som växer när jag vet att dessa frön tog jag från en planta jag t ex själv har odlat.
  Det är inte alltid det blir bra men alltid värt att prova!
Adding comments is not available at this time.